Wracając do artykułu, chyba najlepiej pominąć go i nie zwracać uwagi. Fakt rozśmieszyło mnie oburzenie jakiegoś "ojca internauty", w końcu to gra dla
dorosłych graczy, którzy są świadomi swoich wyborów, jednak z drugiej strony należy mu się uznanie za to, że sprawdził co to za gra a nie jak większość niegrającego społeczeństwa kupił grę dziecku nie spoglądając nawet na okładkę.
Poziom działu gry w gazecie lubuskiej dobrze obrazuje "recenzja" gry
Dark VoidZacytuję
całymi akapitami:
Gra z początku mnie zaskoczyła, a z czasem dosłownie wciągnęła w rozgrywkę i przygodę. Strzelaninie nie ma końca i do tego sobie polatamy.
Tak tajemniczo zaczyna się nasza rozstrzelana jazda. Dosłownie. Biegamy, skaczemy, kryjemy za osłonami i strzelamy. Walka jest największym smakiem gry. Gość taszczy olbrzymi karabin skutecznie go używając.
System walki nie jest czymś nowym, nie ma w grze powymyślanych rozwiązań. Biegamy i walczymy, strzelając przy tym ile tylko się da. Bardzo przydatną opcją, jest możliwość zbliżenia celu. Coś na wzór celownika karabinu snajperskiego. Walka w dar Void jest dość miodna.
i mój ulubiony (z pierwszym zdaniem następnego akapitu)
Producent zadbał również o fajną i efektowną muzyczkę w grze. To podnosi jakość grania. Sama rozgrywka jest dynamiczna i efektowna. Elementy graficzne również niczego sobie. Rozwalenie obcego charakteryzuje konkretny rozbłysk.
Grafika w grze jest niczego sobie.