Dobra nabyłem PSP Go ale mam od razu wytłumaczenie. Nie miałem wcześniej na własność PSP (UMD), gier i lubię mobilność. Co do samego urządzenia to jest wykonane nawet nieźle. Czuć bardzo delikatny luz na slaiderze ale nie odczuwam tego podczas normalnego użytkowania. Co do wyświetlacza to muszę stwierdzić, że pierwsze wrażenie po odpaleniu PSP Go było... słabe (może to przez fakt posiadania plazmy i OLED..?). Jednorodna tonacja niektórych theme'ów pokazuje niejednorodne podświetlenie matrycy (choć i tak jest znacznie lepiej niż w większości tv wykonanych w tej technologi). Do tego szklana tafla odbijająca światło... To tyle jeśli chodzi o wady wyświetlacza bo jeśli chodzi o zalety to powiem, że po dłuższym zapoznaniu z ekranem dochodzę do wniosku że jest całlkiem dobrze (?). Wątpliwości rozwiał zegar z kalendarzem w PSP Go po zsunięciu slajdera (dziwne że tym trybie wyświetlacz świeci znacznie ładniej niż w menu). Matryca Full transparent LCD (RGBA), której bliżej do tv niż monitora PC. Charakterystyczne widoczne czasem linie pikseli (przeplot), ładna głębia, dobrym czas reakcji (minimalnie lepszy niż np. w PSP FAT; sprawdzone). Co do samej obudowy to jedyna wada to umieszczenie guzików od pogłaśniania no i może niezbyt akceptowane rozmieszczenie sterowania (np. analog). Kiepskie wykonanie (żeby nie powiedzieć żenujące) przełącznika od WiFi i Sleep. Choć ja nie narzekam. Na koniec wygląd wersji White. Jest po prostu THE BEST. Krótko.
Samą konsole nabyłem za 600 złoty z hakiem i dodatkowo wydębiłem 3 gry z tytułu PSP GO Reward. Choć promocja miała być do końca marca okazało się, że tak naprawdę trwa chyba do października. Pożyczyłem FAT'a o kumpla i dokonałem rejestracji PSP Go i tak mam 3 gry gratis

(SONY i tak u Was zostawiałem już "majątek").
Wybrałem Syphon Filter:Dark Mirror i Syphon Filter:Logan's Shadow (te gry miażdżą klimatem dla mnie wszystko na swej drodze ale o tym może kiedy indziej, PSX wiecznie żywy) i Patapon.
Sześć stówek za konsolkę z 3 grami i dość fajnymi możliwościami multimedialnymi. Jak dla mnie w miarę dobry deal.
PS Mam pytanie do kogoś obeznanego w kontach na PSP. Czy można korzystać np. z dwóch kont w PSP (przypuśćmy Polskie i USA)? Tak aby nie stracić aktywacji na stałe? Gdy ściągnąłem coś z innego konta to usunęło mi aktywacje z poprzedniego konta i czy nie wpływa to na "te" 5 aktywacji z licencji? Z góry dzięki za pomoc. Gdzieś wyczytałem, że przez Media Go się da to robić w miarę znośnie.
Pzdr.